Un cop emplenat el formulari, l’interessat rebrà al seu correu electrònic un rebut de recepció amb indicació del número de registre adjudicat.
Si el formulari no està correctament emplenat, l’interessat rep un requeriment perquè esmeni els defectes detectats o aporti proves que acreditin els fets en cas de denúncia. Aquests defectes poden ser: I) manca del nom del professional denunciat, II) les dades que identifiquen el denunciant, III) la descripció correcta dels fets denunciats, IV) la falta de signatura del formulari i V) la manca de tiquets de compra, receptes, envasos, necessaris per acreditar els fets denunciats.
No és possible tramitar un formulari en què no consti la identificació de la persona que el presenta i la signatura corresponent, independentment del fet que la Comissió de Deontologia posi en marxa les actuacions corresponents. En aquest cas, l’interessat no té accés al resultat de les gestions fetes.
Si la persona interessada no esmena o no aporta la documentació sol·licitada en un termini màxim de tres mesos, la Comissió de Deontologia proposarà l’arxivament de la queixa, reclamació o la denuncia, i n’informarà l’interessat.
El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, només pot actuar en les queixes, reclamacions o denúncies per fets succeïts a Barcelona i per professionals farmacèutics col·legiats (ciutat i província).
Les comprovacions a realitzar poden necessitar d’un període de temps fins que es pot tractar l’assumpte a la Comissió de Deontologia. Aquest fet pot suposar un alentiment en el tràmit. En qualsevol moment, la persona interessada pot consultar en quin punt està el tràmit.
El procediment que se segueix és:
1. Trasllat de la queixa, reclamació o denúncia al farmacèutic titular.
2. Exposició del cas en la sessió de la Comissió de Deontologia.
3. Acord de la Comissió. Els acords poden consistir en:
a) Fer més comprovacions (citació, inspecció). Recollida aquesta informació, el cas torna al punt 2.
b) Proposta d’incoació d’expedient disciplinari.
c) Proposta d’arxivament de les actuacions per manca de proves o d’entitat dels fets denunciats i comunicació als interessats.
d) Resolució de la queixa, reclamació o denúncia.
4. Escrit de resposta al denunciant i al denunciat.
5. Tancament de l’expedient i arxiu de la queixa, la reclamació o la denúncia.
6. Passats cinc anys de la data de l’arxiu, la documentació és destruïda.